Salariul la McDonald’s in Danemarca. Cat poti castiga in fast-food in Danemarca

Salariul la McDonald's in Danemarca. Cat poti castiga in fast-food in Danemarca.Salariul la McDonald's in Danemarca este cel mai mare din intreaga lume. Si nu doar la McDonald's, ci in intreaga zona fast-food.

0
1369

Salariul la McDonald’s in Danemarca este cel mai mare din intreaga lume. Si nu doar la McDonald’s, ci in intreaga zona fast-food.
In Danemarca, un angajat McDonald’s isi permite sa isi plateasca chiria, sa traiasca si chiar sa iasa in oras cu prietenii cu banii incasati la sfarsit de luna.
Nu acelasi lucru se poate spune despre angajatii McDonald’s din restul tarilor, unde angajatii din domeniul fast-food se plang de salariile mult prea mici.

Salariul la McDonald’s in Danemarca. Cat poti castiga in fast-food in Danemarca

Angajatii McDonald’s din Danemarca pot castiga mai mult decat dublu fata de cei din SUA. Astfel, daca in SUA salariul mediu este de 9,15 dolari pe ora, in Danemarca angajatii cu varsta de peste 18 ani ajung sa castige peste 20 de dolari pe ora, potrivit wall-street.ro

Intr-un reportaj pentru nytimes.com este prezentata povestea lui Hampus Elofsson, un tanar in varsta de 24 de ani, angajat McDonald’s la un restaurant din Copenhaga. Dupa 40 de ore lucrate intr-o saptamana (8 ore zilnic), danezul se pregateste sa se relaxeze alaturi de apropiati in oras, la un film, iar mai apoi, la o terasa.
Angajatul McDonald’s le marturiseste reporterilor ca si-a platit deja chiria, toate facturile, a pus cativa bani deoparte si tot isi permite sa iasa in oras.
„Poti duce un trai decent aici, daca lucrezi in fast-food”, a mai spus Hampus Elofsson.

Salariul la McDonald’s in Danemarca. Cat poti castiga in fast-food in Danemarca

Oficialii McDonald’s au avertizat ca o crestere a salariilor poate atrage o majorare a preturilor produselor din meniu. Cu toate acestea, in Danemarca pretul unui Big Mac, unul dintre cele mai populare produse, este mai mare doar cu 35 de centi fata de SUA.
in Statele Unite, angajatii McDonald’s au pornit o serie de proteste impreuna cu angajatii altor lanturi de fast-food, pentru marirea salariilor la 15$.
Studiile referitoare la satisfactia capatata la serviciu arata ca angajatii danezi sunt cei mai fericiti din lume, doar 10% fiind neimplicati afectiv in job. In primul rand, intervalul orar de munca in Danemarca este strict cuprins intre orele 9 si 17. In plus danezii primesc intre cinci si sase saptamani de vacanta pe an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.