Speranta Cliseru – ea a dat ordin jandarmilor sa intervina

0
46399
Speranta Cliseru

Speranta Cliseru – ea a dat ordin jandarmilor sa intervina in forta. Vineri seara in jurul orei 23, jandarmii au intervenit in forta pentru a imprastia multimea stransa la Protestul Diasporei in Piata Victoriei.

Protestul Diasporei a inceput vineri dupa-amiaza si catre seara s-au strans cateva zeci de mii de persoane care au ocupat Piata Victoriei si care au venit sa ceara demisia guvernului.

Asa cum va relatam aici, evenimentul care a inceput pasnic ca un mars de protest impotriva autoritatilor statului, a degenerat catre seara si mai multe violente s-au inregistrat in ciocnirile dintre protestatari si jandarmi.

Speranta Cliseru – prefectul Bucurestiului a dat ordin sa se intervina in forta

 

Pana aproape de miezul noptii, lucrurile mergeau intr-un ritm normal pentru o astfel de manifestatii, cu unele derapaje de ambele tabere. Dupa ora 11 seara insa, s-a petrecut un eveniment care a schimbat tot cursul protestului diasporei. Jandarmii au primit ordin de la Prefectul Bucurestiului, Speranta Cliseru, sa intervina in forta pentru a dispersa multimea de protestatari pasnici in marea lor majoritate.

Dupa ordinul venit de la Speranta Cliseru, Jandarmeria a inceput sa dea cu gaze lacrimogene in multime, fara sa mai tina cont daca oamenii de acolo au recurs la violenta sau sunt pur si simplu participanti pasivi la miting. Tunul cu apa adus in cursul serii de Jandarmerie a fost folosit in repetate randuri si grenadele cu gaze lacrimogene au facut victime in randul oamenilor de la protestul diasporei.

Cine este Speranta Cliseru?

Speranta Cliseru are istoric vechi in Primaria Voluntari. Inainte sa ajunga Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru a fost administrator public si director executiv in Prima Voluntari, dar siconsilier parlamentar in cabinetul Gabrielei Firea cand aceasta era senator, si a fost administrator provizoriu in Consiliul de Administraţie al RATB, conform Digi 24. De asemenea in perioada 2013-2014 ea a ocupat functia de prefect al orasului Voluntari, acolo unde Florentin Pandele este primar.