Accident mortal provocat de un șofer român în Marea Britanie: „Am condus ca în România”

0
576
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Un român a provocat în Marea Britanie un accident grav de circulație. În urma impactului, o femeie și-a pierdut viața, iar alte două persoane au ajuns la spital.

Potrivit Daily Mail, Viorel Grancea a provocat accidentul pentru că a intrat pe contrasens. Acesta era la volanul unei mașini în care erau patru pasageri, toți români și multe bagaje.

Mașina a lovit frontal un alt vehicul pe A69, iar anchetatorii au ajuns la concluzia că acesta a încurcat sensurile de mers și a aplicat regulile de România. Procurorii spun că românul a fost aproape să provoace un alt accident înainte de impact, pentru că se afla pe contra sens. Cel care se afla la volan l-a atenționat, însă acesta a crezut în continuare că e pe sensul corect de mers.

La proces, Viorel Grancea, în vârstă de 31 de ani, a declarat că era de două săptămâni în Marea Britanie și încă nu reușise să se obișnuiască cu șofatul pe străzile din Regatul Unit. Acesta a spus că a fost confuz și a condus „ca în România”.

În urma accidentului, Alexandra Radan, o femeie de 29 de ani, a murit. O altă pasageră a mașinii pe care șoferul român o conducea a fost rănită grav. La spital a ajuns și o persoană care conducea cealaltă mașină.

Potrivit Daily Mail, românul are un cazier bogat în fapte comise în mai multe țări din Europa, iar după accidentul din Marea Britanie a fost condamnat la o pedeapsă de șase ani de închisoare cu executare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.