Atentat terorist în Bruxelles. Cine este teroristul care a omorât două persoane

0
307

Un atentat terorist a avut loc luni seară în Bruxelles. Un membru al grupării terorist Stat Islamic a ucis două persoane și a mai rănit un taximetrist.
Atacul armat s-a produs în cartierul Sainctelette, în apropiere de Petit-Château, în timpul meciului Belgia-Suedia din cadrul preliminariilor pentru Campionatul European 2024. Din primele informații se pare că victimele erau suporteri suedezi care mergeau la meci și erau îmbrăcați în culorile naționalei de fotbal a Suediei.
După atac, meciul de fotbal a fost întrerupt din motive de securitate, deoarece teroristul a reușit să fugă de la locul crimelor cu un scuter.
Martorii atacului spun că bărbatul care a tras cu pistolul a strigat „Allah Akhbar”. Imediat după atac a apărut o filmare în care teroristul îmbrăcat într-o geacă portocalie aleargă după două persoane care au încercat să se refugieze într-o clădire, dar acesta a mers după ei și i-a împușcat.

Cine este teroristul din Bruxelles

În jurul orei 19, ora locală, un bărbat de originea tunisiană a împușcat mortal două persoane de origine suedeză în capitala Belgiei, Bruxelles.
După ce poliția a anunțat de atentatul terorist, o filmare cu teroristul a apărut pe rețele de socializare. Acesta s-a filmat și s-a declarat membru al grupării Stat Islamic. Teroristul și-a motivat gestul în numele răzbunării musulmanilor care suferă în conflictul din Gaza.
„Trăim pentru religia noastră, murim pentru religia noastră. Recunoștință lui Allah, fratele vostru Abdesalam i-a răzbunat pe musulmani”, spune pe înregistrare criminalul, conform stirileprotv.ro.


Cei care au fost în apropierea locului atentatului sunt în stare de șoc: „Sunt încă în stare de șoc pentru că este prima dată când văd un astfel de atac. Tipul țipa, iar la un moment dat am auzit focuri de armă și am încremenit. Nu mai știam ce să fac… Am văzut doi oameni alergând. Mașinile, de îndată ce au ajuns la semafor, chiar dacă era roșu, au accelerat, nu au oprit. A fost oribil”, a declarat un martor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.