Un șofer român a primit, în Italia, o amendă de 6.000 de euro, iar mașina i-a fost confiscată

0
455
FOTO: tookapic/Pixabay.com
FOTO: tookapic/Pixabay.com

Un tânăr român în vârstă de 26 de ani, care locuiește în Forli, în Emilia-Romagna, a primit o amendă de 6.000 de euro de la poliția italiană. De asemenea, polițiștii au decis să i se confiște mașina.

Potrivit oamenilor legii, tânărului șofer i s-au întocmit patru procese verbale pentru conducere fără permis, pentru că nu avea asigurarea și nici revizia tehnică la zi și conducea fără să respecte indicatoarele rutiere.

La sfârșitul săptămânii trecute, un alt șofer român a rămas fără mașină, după ce a fost prins circulând pe contrasens.

Poliția din localitatea italiană Genova a primit mai multe apeluri de la șoferi îngroziți care semnalau prezența unui microbuz pe constrase pe autostrada A10.

Potrivit La Stampa, microbuzul era condus de un român, avea la bord 7 pasageri și se îndrepta spre România. Polițiștii au stabilit că mașina intrase pe autostradă în apropiere de Genova și a mers o bună bucată pe contrasens, până a intrat pe o altă autostradă.

Șoferul le-a spus polițiștilor că venea din Franța și se îndrepta spre România. Conducătorul a rămas fără permis de conducere, iar microbuzul a fost pus sub sechestru administrativ pentru o perioadă de trei luni.

La începutul lunii, un alt șofer român a fost amendat cu 3.000 de euro după ce a ajuns cu mașina într-un cnal de apă din localitatea Caravaggio din provincia Bergamo.

Mai mult, bărbatul avea și o alcoolemie de patru ori peste limita admisă de legislația rutieră italiană. Mai exact, în momentul în care a fost testat, românul avea o alcoolemie de 2,03 g/l, de peste 4 ori limita legală admisă, care este 0,5 în Italia.

Șoferul român este anchetat și penal și riscă o pedeapsă de la 6 luni la 1 an de închisoare. De asemenea, a rămas și fără permisul de conducere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.