Tort suedez cu migdale. La fel de bun ca la IKEA

0
1419
tort suedez cu migdale

Tort suedez cu migdale. Prajitura suedeza cu migdale. Reteta este una traditionala suedeza (TÅRTA MANDEL): doua blaturi crocante de bezea cu migdale umplute cu o crema fluida de vanilie. Crema aceasta subtire, ca un sos, se absoarbe in blaturi si le fragezeste.

Ingrediente
Pentru blat
5 albusuri
350 g migdale macinate
200 g zahar brun

Pentru crema
5 galbenusuri
200 ml frisca naturala pentru smantana (cu 30% grasime)
80 g zahar
250 g unt
2 plicuri zahar vanilat
Pentru decor
100 g fulgi de migdale
coacaze rosii

Mod de preparare Tort suedez cu migdale

Pentru blat se bat bine albusurile cu putina sare. Se adauga treptat zaharul brun si se mixeaza pana acesta s-a dizolvat si spuma este tare si lucioasa. Cand spuma este batuta se adauga migdalele macinate si se incorporeaza usor cu o spatule (nu cu mixerul). Se intinde pe o foaie de copt asezata ontr-o tava normala de cuptor si se coace la 160° timp de 20 de minute.
Crema pentru Prajitura suedeza de migdale

Pentru crema se bat bine galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat sau miezul de baton de vanilie. Se adauga smantana pentru frisca si se continua baterea pe baie de aburi (bain marie).

Tort suedez cu migdale

Se amesteca si se lasa pana se face mai cremoasa si scade un pic. Trebuie avut grija sa nu devina papara – ouale din crema se pot coagula daca sunt incalzite prea mult. Se testeaza temperatura cremei cu degetul – sa fie fierbinte, dar sa nu exagerat. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul si se omogenizeaza apoi se da la rece. Crema va fi una foarte lichida, ca un sos de vanilie – nu va impacientati, asa trebuie sa fie.

Se pune jumatatea de blat pe tava si se intinde un strat subtire de crema, dupa care se pune la rece. Apoi din nou se mai pune un strat de crema si iar se pune la rece. Apoi se acopera cu blatul ramas si se continua cu distribuirea cremei – tot asa, in etape.

Tort suedez cu migdale

Nu se poate pune crema deodata pentru ca se va scurge Are nevoie de timpii de racire (cate 10 minute) dupa fiecare strat subtire de crema asezat. Ceea ce se scurge pe margini se ridica cu o paleta si se pune deasupra. Se pune din nou la rece. Apoi se presara migdalele deasupra.

Prajitura suedeza cu bezea de migdale se da din nou la rece pentru minimum o ora. Se decoreaza cu coacaze rosii si poate fi taiat cu usurinta. Traditional aceasta prajitura se taie in triunghiuri alungite. Este delicioasa!

POFTA BUNA!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.