Ce sa vizitezi in Anglia. Londra, la final

0
838
ce sa vizitezi in anglia

Ce sa vizitezi in Anglia. Bath, Canterbuty şi Stratford se numără printre cele mai frumoase oraşe din Anglia, alături, bineînţeles, de Londra.

Aceste localităţi au o uriaşă valoare culturală şi sunt legate inclusiv de nume celebre din istoria literaturii. Sunt oraşe vechi, pitoreşti, cu o arhitectură deosebită, reprezentând o destinaţie perfectă pentru turistul interesat de cultură şi istorie.

Ce sa vizitezi in Anglia

Bath oferă o incursiune în istoria veche a Angliei, de la celţi până la anglo-saxoni, dar şi mai departe în timp, în vremea în care oraşul era o staţiune balneară romană. Şi acum pot fi vizitate Băile Romane, care au fost construite în anul 60 e.n..

Printre alte obiective turistice deosebite se mai numără Abaţia Bath, construită de către normanzi în secolul al XI-lea şi Royal Crescent, care este un exemplu perfect de arhitectură georgiană.

Ce sa vizitezi in Anglia

Oraşul este patrimoniu UNESCO din anul 1987, iar obiectivele turistice sunt aşa numeroase încât cea mai bună metodă de a le vizita este prin Cardul de Vizitator Bath, care oferă reduceri importante la muzee.

Şi oraşul Durham este declarat patrimoniu UNESCO, datorită vestigiilor sale istorice şi al rolului deosebit pe care îl are pentru cultura britanică. Universitatea Durham are o vechime de 178 de ani, iar printre obiectivele turistice cunoscute se numără castelul normand şi catedrala normandă, dar şi castelul Raby şi numeroase muzee.

Londra este abia pe locul al şaselea în topul celor mai frumoase oraşe din Anglia realizat de jurnaliştii The Examiner. Cu toate acestea, capitala Marii Britanii are numeroase atracţii unice în lume, de o valoare cultura inestimabilă: Catedrala Sfântul Pavel, Westminster Abbey, Palatul Westminster, Turnul Londrei şi Tower Bridge.

Ce sa vizitezi in Anglia

La acestea se adaugă zeci de muzee şi galerii de artă celebre în întreaga lume: Tate Modern, Muzeul Victoria & Albert, Muzeul de Istorie Naturală, British Museum, Madame Tussauds. Turiştii se pot plimba prin centrul vechi sau pot alege o croazieră pe râul Tamisa, iar cei cu venituri mai mari pot face cumpărături în vestitul magazin de lux Harrods. Iubitorii de treatru, opera sau muzică clasică pot alege între spectacolele care au loc la Royal Albert Hall sau la Royal Opera House.

O excursie memorabilă o vei avea dacă te încumeţi să străbaţi dealurile Seven Sisters, nişte Stânci de Cretă care se întind din Brighton până spre Eastborne şi au culmile acoperite cu iarbă verde şi moale fiind la o înălţime de 162 metri deasupra marii.

Ce sa vizitezi in Anglia

Aici se află două faruri celebre, unul pe o stâncă în mare, altul pe deal, locul unde se sinucid o mulţime de deprimaţi. Ai nevoie de condiţie fizică peste medie ca să străbaţi întreg lanţul de dealuri, iar excursia, doar dus îţi va lua mai bine de 4 ore.

Cornwall

Peisaje dramatice, desprinse parcă din romanele gotice, în care oceanul se izbeşte sălbatic de coasta, ai să găseşti în sud-vestul ţării în regiunea Cornwall, plină de staţiuni chic care rivalizează cu cele din sudul Franţei, cu plaje unde poţi face surfing sau faleze stâncoase decorate cu faruri. Din când în când, dai de câte un sat pescăresc care şi-a păstrat farmecul de odinioară, în care toată lumea te salută, chiar dacă nu cunoşti pe nimeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.