Un român a fost prins de polițiștii britanici în timp ce conducea pe contrasens

0
717
FOTO: diegoparra/Pixabay.com
FOTO: diegoparra/Pixabay.com

Un român în vârstă de 34 de ani a fost oprit de polițiștii britanici în timp ce conducea pe contrasens. În fața judecătorilor din South Tyneside, românul a spus că așa se conduce în țara sa, pe cealaltă parte a șoselei.

Potrivit sunderlandecho.com, românul era și în stare de ebrietate la volan și a recunoscut că a băut înainte. Românul a primit o amendă de 1.000 de lire și nu mai are dreptul să conducă pentru o perioadă de 17 luni.

În urmă cu două săptămâni, un alt român care a circulat pe contrasens a ajuns în presa din Regat. Din păcate, neatenția acestuia a dus la un accident grav. În urma impactului, o femeie și-a pierdut viața, iar alte două persoane au ajuns la spital.

Potrivit Daily Mail, Viorel Grancea a provocat accidentul pentru că a intrat pe contrasens. Acesta era la volanul unei mașini în care erau patru pasageri, toți români și multe bagaje.

Mașina a lovit frontal un alt vehicul pe A69, iar anchetatorii au ajuns la concluzia că acesta a încurcat sensurile de mers și a aplicat regulile de România. Procurorii spun că românul a fost aproape să provoace un alt accident înainte de impact, pentru că se afla pe contra sens. Cel care se afla la volan l-a atenționat, însă acesta a crezut în continuare că e pe sensul corect de mers.

La proces, Viorel Grancea, în vârstă de 31 de ani, a declarat că era de două săptămâni în Marea Britanie și încă nu reușise să se obișnuiască cu șofatul pe străzile din Regatul Unit. Acesta a spus că a fost confuz și a condus „ca în România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.