Autoritățile elvețiene au anulat toate evenimentele publice cu mai mult de 1.000 de persoane

0
473
FOTO: icsilviu/Pixabay.com
FOTO: icsilviu/Pixabay.com

Autoritățile din Elveția au luat decizia de a interzice, până cel puțin pe 15 marite, toate evenimentele publice sau private la care participă mai mult de 1.000 de persoane, din cauza epidemiei de coronavirus.

„Din cauza situaţiei actuale şi a propagării coronavirusului, Consiliul federal a decis să declare situaţia care predomină acum în Elveţia „situaţie specială” în sensul legii privind epidemiile, şi (…) să interzică manifestaţiile publice şi private care reunesc simultan mai mult 1.000 de persoane”, a transmis Guvernul Elevției printr-un comunicat de presă.

Ministrul elvețian al Sănătății, Alain Berset, „aceste măsuri s-au dovedit eficiente în alte țări” și sunt conforme cu recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

De asemenea, sunt impuse măsuri stricte și pentru evenimentele la care participă mai puțin de 1.000 de persoane. Organizatorii sunt nevoiți să colaboreze cu autoritățile și să evalueze riscurile pentru a stabili dacă pot sau nu nu să organizeze manifestația.

În Elveția sunt până la această oră 15 persoane testate pozitiv cu noul coronavirus. Ministrul Alain Berset a spus că în următoarele zile se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri.

În ultmele 24 de ore s-au înregistrat peste 1.200 de cazuri noi și 58 de decese din cauza infecțiilor cu coronavirus. Creșteri marcate ale numărului de cazuri au fost înregistrate în opt țări, în care numărul total de infectări a ajuns la: Coreea de Sud – 2022, Italia – 653, Iran – 270, Japonia – 214, Germania – 48, Franța – 38, Kuweit – 43 și Spania – 25.

Totodată, au fost înregistrate primele cazuri confirmate în Danemarca, Norvegia, Olanda, Macedonia de Nord, Irlanda de Nord, Lituania, Estonia, Nigeria și Noua Zeelandă, în fiecare câte un caz.

În afara Chinei continentale au fost înregistrate până în prezent 4.565 de cazuri confirmate, din care 70 decese. 15% din numărul total de cazuri confirmate au fost înregistrate doar pe nava de croazieră Diamond Princess ce s-a aflat în carantină într-un port din Japonia.

FOTO: icsilviu/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.