Bagaje aruncate pe un aeroport din România

0
563
FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut publice imagini cu un operator care lucrează la manipularea bagajelor în Aeroportul Otopeni. Este vorba despre un angajat al unei firme care se ocupă de acest proces. În imagini se poate vedea o bandă blocată de un bagaj timp de mai multe minute fără să intervină cineva, apoi un operator aruncă bagajele ca pe niște saci.

„S-a făcut mult timp confuzie vis-a-vis de autobuzele care preiau pasagerii și bagajele care ajung într-o anumită stare și întârzieri. Tot timpul lumea a spus că e de vină TAROM, ba aeroportul că nu merg benzile. Noi trebuie să informăm corect. Ce e aici e o firmă de handling.

Ca orice firmă are contract vine și prestează servicii către aeroporturi. Aici avem firma Globeground, una din cele 5 firme care operează pe aeroportul Otopeni. O firmă unde sunt acționari CNAB și TAROM. Am discutat cu directorul de la aeroport și l-am rugat să vină directorul acestei firme și să îmi spună și mie de ce se întâmplă aceste lucrări. Un bagaj care rămâne în picioare blochează banda, iar apoi 20-30 de minute banda rămâne blocată.

L-am chemat să îmi spună de ce întârzie autocarele care trebuie să preia pasagerii, iar ei își pierd conexiunile, de ce nu semnează actul adițional prin care se impun niște reglementări europene: să avem aer condiționat în autocare, 10 curse care vin și 4 autocare ce preiau pasagerii. Normal că pasagerii pierd zborurile de conexiune. Domnul director a spus că e ocupat și nu poate să vină la întâlniri.

Eu l-am rugat pe domnul director de la Aeroport ca bazat pe aceste imagini să ia măsurile ce se impun față de acești oameni care câștigă mulți bani și dau o pată neagră Tarom și aeroportului. Este un privat care nu își face treaba. În loc să investească în locuri de muncă noi, în aer condiționat, preferă să își mențină un profit”, a spus ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Ministrul a mai spus că inclusiv el a stat, după un zbor la Timișoara, în avion așteptând alături de alți pasageri să fie preluat de autobuz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.