Fum și panică într-un avion Ryanair. Care au fost explicațiile companiei aeriene

0
664

Un avion Ryanair care a decolat de la București și trebuia să ajungă la Londra a avut probleme în timpul zborului. Aeronava s-a umplut de ceea ce părea a fi un fum alb imediat după decolare. Căpitanul a anunțat pasagerii să stea liniștiți și a decis să se întoarcă pe aeroportul din București. Înainte de a face aterizarea de urgență, aeronava a fost nevoită să survoleze o oră pentru a-și consuma combustibilul.

Aeronava a revenit pe Aerportul Otopeni în jurul orei 12:00. Avionul își amânase deja decolarea cu trei ore. A decolat la 10:56 spre Londra, în condițiile în care plecarea era programată la 6:40. În aeronavă se aflau 169 de pasageri. După alte câteva ore de la incident, pasagerii au fost îmbarcați într-o altă aeronavă, însă unii au decis să renunțe de tot la zbor.

Compania Ryanair a explicat cauzele incidentului și spune că este vorba despre „o problemă tehnică minoră”.

„Acest zbor din București către Londra Stansted (21 ianuarie) a fost întârziat din cauza unei probleme tehnice minore la aeronavă. Pentru a minimiza întârzierea, clienții s-au îmbarcat într-o aeronavă înlocuitoare căreia i s-a efectuat un tratament de degivrare înainte de a decola către Londra.

La scurt timp după decolare, ca măsură de precauție, aeronava a revenit pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, după ce membrii echipajului au raportat un fum neidentificat în cabină (despre care noi credem că a fost cauzat de ingerarea fluidului de degivrare în sistemul de climatizare).

Membrii echipajului au notificat controlorii de trafic aerian, iar aeronava a aterizat în condiții normale la București, și în prezent este inspectată de tehnicienii Ryanair. Pasagerii au primit vouchere pentru gustări și băuturi răcoritoare și urmează să se îmbarce într-o aeronavă înlocuitoare care va decola către Londra Stansted mai târziu în cursul zilei de astăzi. Ryanair le prezintă scuze sincere clienților afectați de această întârziere.”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.