Cand incepe scoala in Anglia – Calendarul anului scolar, vacante si inscrierea la cursuri

0
1779

Cand incepe scoala in Anglia – Structura anului scolar difera putin fata de cea din Romania. Si inscrierea la scoala se face in mod diferit, motiv pentru a va da cateva informatii utile despre acest proces, dar si cateva site-uri ce va pot ajuta la inscrierea copilului la scoala.

Cand incepe scoala in Anglia – Calendarul unui an scolar

Vacantele sunt mult mai putine ca numar de zile fata de cele din Romania, cursurile sunt structurate in ‘term’, echivalentul unui semestru. Cele doua ‘semestre’ sunt despartite de o saptamana de vacanta, astfel incat nu exista mai mult de 6 saptamani consecutive de cursuri.

Acest concept este realizat tocmai din nevoia de odihna a celor mici care dupa 5 saptamani de mers la scoala zi de zi devin obositi si agitati.

In ultima saptamana de scoala e un program mai relaxat si cu activitati distractive.

Scoala in Anglia incepe chiar in startul lunii septembrie si continua pana in noiembrie, atunci cand are loc prima vacanta. Urmeaza o vacanta de Craciun de 2 saptamani si o alta tot de 2 saptamani de Paste. Pe langa acestea, mai exista vacanta ‘half-term’  in februarie si o alta in mai. Scoala se termina dupa data de 20 iulie si vacanta de vara are doar 6 sau 7 saptamani.

Scoala in Anglia – Cum sunt organizate clasele

In Anglia, copiii incep scoala la o varsta frageda si stau la cursuri cate 6 ore pe zi.

Intre 3 si 4 ani copilul incepe sa mearga la gradinita, apoi urmeaza intre 4 si 5 ani etapa numita Reception Class. De la 5 la 11 ani incepe Primary school, un fel de ‘cursul primar’ din Romania.

Intre 11 si 16 ani se pun bazele Secondary School, iar ultimii doi ani intre 16 si 18 se merge la College.

Daca in Romania parintii aleg ca cei mici sa invete cat mai aproape de casa, in Anglia cei mai multi prefera sa mearga la o institutie cat mai prestigioasa, in ciuda distantei mari fata de casa.

Cand incepe scoala in Anglia si cum se face inscrierea copilului

In principiu, pentru admiterea in septembrie a anului viitor, inscrierile pentru Primary School se fac online pana cel tarziu la jumatatea lunii decembrie a anului curent. In scris se pot face pana la jumatatea lunii ianuarie a anului urmator. Pentru Secondary School, ultima zi de inscrieri este 31 octombrie a anului curent.

Inscrierile se fac pe site-ul ACESTA unde iti vor cere post code-ul pentru a te directiona catre Council-ul la care ai apartenenta.

O alta unelta utila inainte de inscrierea la scoala este ACEST SITE care te auta sa gasesti informatii despre scoala, profesori, calificativul institutiei, demersurile pe care trebuie sa le faci.

Cand incepe scoala in Anglia si cum arata programa

Daca v-am lamurit cu felul in care se face inscrierea la scolile din Anglia, iata cateva informatii si despre programa scoala care se aplica incepand din septembrie.

Programa e structurata pe ‚core subjects’ care inseamna Literacy si Match si restul de subiecte care variaza de la muzica la design si tehnologie, IT, geografie, istorie, arte, limbi straine si educatie religioasa. Pe fiecare semestru exista o anumita ‚tema’, o poveste, un subiect mai mare in jurul caruia se construiesc toate materiile.

Interesant este ca desi profesorul are un ghidaj, o programa despre ce anume trebuie sa stie elevul la finalul anului, exista o libertate destul de mare sa faca treaba cum crede el de cuviinta.

Elevii nu au manuale sau carti, au caiete unde profesorul lipeste foi cu activitati.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.