Mancare traditionala Spania: oua cu carnati si ciuperci

0
41
Mancare traditionala Spania: oua cu carnati si ciuperci

Mancare traditionala Spania: oua cu carnati si ciuperci. Dacă anul acesta ai în plan un concediu pe meleaguri spaniole, trebuie să încerci câteva dintre cele mai faimoase și delicioase mâncăruri din bucătăria tradițională! Te asigur că vei avea parte de o experiență culinară inedită.

Mancare traditionala Spania: oua cu carnati si ciuperci

Daca ajungeti in Tara Bascilor, nu ratati “marmitako” (cartofi cu ton) sau “txangurro” (scoici y crab). Aceasta regiune, pe langa Catalonia, este cea care a dat Spaniei unii dintre cei mai buni bucatari, fosti si actuali.

Mancare traditionala Spania: oua cu carnati si ciuperci

 

Asturias, “patria querida”, este recunoscuta prin gustoasa-i “fabada” (mancare de fasole cu diverse produse din porc), prin branza si delicioasa sidra (vin de mere). Fabada se poate gasi si in supermarketuri, in conserva, atat de apreciata este.

Mancare traditionala Spania: oua cu carnati si ciuperci

 

Bucataria mediteraneana este, cu siguranta, cea mai cunoscuta si apreciata la nivel international. Se asociaza faimoasei diete mediteraneene, atat de sanatoasa si de recomandata de catre nutritionisti si nu numai, si este bazata pe “trilogía” grau – ulei de masline – vita de vie, dar completata si de orez, legume, usturoi, verdeata, branzeturi si iaurturi, peste, carne, oua si fructe. Pentru azi la reteta zilei, din Spania avem ou cu carnati si ciuperci. Iata cum poti pregati:

Mancare traditionala Spania: oua cu carnati si ciuperci

Ingrediente
2 oua
300gr ciuperci champignon
200gr carnati picanti sau afumati
150ml smantana pt gatit
2,3 linguri de ulei de masline
sare

Mancare traditionala Spania: oua cu carnati si ciuperci

Mod de preparare

Ciupercutele se curata,se spala si se toaca marunt.Se calesc in 2,3 linguri de ulei de masline timp de 10 minute la foc iute.Se adauga carnatii taiati marunt si se mai caleste 6,7 minute.Se adauga smantana si se amesteca bine cca 5 minute.

Mancare traditionala Spania: oua cu carnati si ciuperci

 

Se condimenteaza cu sare si piper.Se incinge cuptorul la 180ºc.Toata compozitia se imparte in doua tavite pentru cuptor,se face cate o gropita in mijloc si se adauga oul cu grija sa nu se sparga.Se da la cuptor pana se intareste usor oul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here