Românul infectat cu noul coronavirus lucrează pe vasul de croazieră

0
512
FOTO: skeeze/Pixabay.com
FOTO: skeeze/Pixabay.com

Românul care a fost infectat cu noul coronavirus este unul dintre angajații vasului de croazieră Diamond Princess, blocat într-un port din Japonia. Acesta făcea parte din echipa care lucra la bucătăria vasului. Este din localitatea argeșeană Bascov, însă nu ar mai fi fost în țară de aproximativ șase ani. Pe vas se află și soția sa, originară din Republica Moldova.

„Cetățeanul român a fost transferat pentru izolare și tratament la un spital japonez specializat pentru asemenea situații. Misiunea diplomatică a României în Japonia se află în legătură cu cetățeanul român și a efectuat în regim de urgență demersuri pentru obținerea de informații suplimentare cu privire la procedurile sanitare ulterioare care vor fi derulate de către autorităților nipone”, a transmis Ministerul de Externe.

Pe vas se află 17 români, din care doi sunt turiști. Românul infectat lucrează de 10 ani pe vasul de croazieră Diamond Princess.

Peste 200 de cazuri s-au înregistrat până acum pe nava pe care sunt 3.700 de persoane. Pasagerii și echipajul se află în carantină pe navă din 4 februarie și au fost rugați de autoritățile japoneze să poarte măști și să stea în cabine, mesele fiind aduse în locurile în care sunt cazați. Mai sunt și alte reguli impuse. Nu au voie să iasă pe punți decât câteva minute pe zi, iar acolo trebuie să stea la o distanță de cel puțin doi metri față de alte persoane.

În același timp, echiphajul de bord continuă să lucreze aproape unii de alții și de pasageri și există riscul de noi infecții. „Toți scoatem măștile și mănușile când mâncăm. Și toți suntem într-o singură încăpere și în timp ce manipulăm mâncarea, infecția se poate răspândi”, a declarat, pentru CNN, Sonali Thakkar, un angajat de la bordul Diamond Princess.

Alți 17 români se află pe o altă navă de croazieră suspectată că ar avea cazuri de persoane infectate. Este vorba despre vasul Westerdam, care a debarcat în portul Sihanoukville, din Cambodgia.

În ultimele două săptămâni, Japonia, Taiwan, Thailanda şi Filipine nu au permis vasului să intre în porturile lor de teama noului coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.