Tarta de cartofi ca in Spania. Care e ingredientul minune

0
685
tarta de cartofi ca in spania

Tarta de cartofi ca in Spania – seamana mai degraba cu ruda ei, frittata italiana decat cu tortilla mexicana, asa cum o stim noi. Cartofii sunt vedetele retetei, dar orice variatiune e foarte bine-venita, asa ca poti sa adaugi si chorizo si branza de diverse feluri: queso iberico, queso de cabra, queso Manchego. Este delicioasa pentru mic dejun, pranz, cina, gustare in timpul zilei, o masa perfecta pentru musafiri – de ce? Pentru ca este foarte satioasa si este la fel de buna si calda si rece.

Ingrediente pentru 4 portii

Timp de preparare 1h, dificultate medie
– 2 cartofi mari
– 5 oua
– 100 gr chorizo Sol Mar
– 3 cepe mici
– 20ml ulei masline Primadonna
– 75 gr branza Tapas de Queso Sol Mar
– sare Castello
– piper Kania

Tarta de cartofi ca in Spania

Fierbem cartofii, ii curatam si ii taiem felii de 4-5 mm. Ceapa o taiem cubulete mici si o sotam intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline la foc mic. Cand ceapa a devenit translucida adaugam si chorizo si le sotam in continuare, pana cand ceapa devine aurie. Intr-un bol batem bine bine cele 5 oua si le asezonam cu sare si piper. Acum avem doua variante: daca avem o tigaie pe care o putem baga la cuptor amestecam toate ingredientele in bolul in care am batut ouale, punem tigaia la foc foarte mic, punem restul de ulei de masline si adaugam toata compozitia in tigaie (neaparat tigaia trebuie sa fie incinsa) si procedam ca la orice omleta normala numai ca acum vom lasa focul foarte foarte mic si o vom lasa cate 3-4 minute pe fiecare parte ca sa se rumeneasca frumos, daca tigaia este mica si tortilla este prea inalta si nu se coace la mijloc, nici o problema, o dam la cuptor inca vreo 10-12 min la temperatura foarte mica 110-120 °C.

Tarta de cartofi ca in Spania

A doua varianta ar fi mai simpla si ar necesita mai putin efort, luam un vas yena sau ceramica si asezam pe rand in straturi ingredientele, ungem vasul cu putin unt, punem putin din amestecul de ou si apoi alternam straturi de cartofii taiati felii, amestecul de ceapa si chorizo, feliile de branza, apoi punem iar ou, felii de cartofii, ceapa cu chorizo si iar ou deasupra. Dam tortilla la cuptor la temperatura mica 110-120°C timp de 25-30 de min. Cand timpul s-a scurs marim temperatura la 180 °C si o mai lasam inca 7-8 min ca sa se rumeneasca frumos.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here