Ce poti sa vezi in Bulgaria. Top 5 locuri frumoase de vizitat

Bulgaria este una din cele mai apropiate destinatii pentru romani. Iata ce poti sa vezi in Bulgaria, daca te-ai hotarat sa pleci la drum, fie ca alegi statiunile de la Marea Neagra, celebre pentru calitatea nisipului si a apei sau alte peisaje montane.

0
1508

Bulgaria este una din cele mai apropiate destinatii pentru romani. Iata ce poti sa vezi in Bulgaria, daca te-ai hotarat sa pleci la drum, fie ca alegi statiunile de la Marea Neagra, celebre pentru calitatea nisipului si a apei sau alte peisaje montane.

Ce poti sa vezi in Bulgaria. Pelerinaj la Manastirea Rila

Aflata pe versantul sudic al Muntilor Rila, manastirea cu acelasi nume formeaza cel mai mare complex monahal de pe teritoriul Bulgariei. Acest loc este cunoscut va fiind un adevarat centru spiritual al Bulgariei.
Manastirea este inchinata Sfantului Ioan Rila, un sfant eremit de origine bulgara. Despre el se stie ca ar fi pus bazele primului asezamant monahal in secolul al X-lea.
Manastirea figureaza pe lista Patrimoniului Universal Cultural UNESCO.
Totodata, lantul muntos Rila mai este unul din cele mai cunoscute centre energetice ale lumii, fiind vizitata de multi maestri spirituali.
Zona din jurul lacurilor Rila posedă o energie foarte puternica.

Ce poti sa vezi in Bulgaria. Plajele din Bulgaria

In ultimii ani, multi romani au ales sa isi schimbe peisajul si sa isi petreaca concediul pe litoralul bulgaresc.
Calitatea apei si a nisipului fin, preturile mici si calitatea serviciilor, i-au convins pe multi romani sa ii viziteze pe vecinii bulgari.
Bulgaria se lauda cu zece plaje decorate cu „Blue Flag”, o distinctie acordata plajelor din toata lumea si care atesta calitatea apei si a nisipului.
Sunny beach, Albena, Sozopol si Elenite sunt cateve din cele mai ravnite plaje de acest gen.

Ce poti sa vezi in Bulgaria. Balcik, orasul de suflet al Reginei Maria

La malul marii se afla si oraselul Balcik. Orasul s-a aflat intre granitele romanesti pana in 1940, iar peisajul pitoresc a convis-o pe Regina Maria sa ridice aici o resedinta de vara.
Resedinta Reginei imbina doua stiluri arhitecturale, stilul maur si mediteraneean. Gradina care inconjoara resedinta de vara s-a transformat in gradina botanica.

Ce poti sa vezi in Bulgaria. Veliko Tarnovo, un superb oras medieval

HDR city panoramic landscape in Veliko Tarnovo, Bulgaria

cel mai frumos oras medieval din Bulgaria este Veliko Tarnovo. Aflay la 180 de kilometri de Bucuresti, fosta cetate medievala are o istorie de peste 5000 de ani.
Cunoscut si cu denumirea „orasul tarilor”, cettaea a fost intre secolul XII si XIV capitala a tarii. Pozitionat pe un deal din formatiuni de calcar, ofera privelisti si cladiri cu o arhitectura spectaculoasa.

Ce poti sa vezi in Bulgaria. Statiunea montana Bansko

Aflata la 500 de kilometri de Bucuresti, statiunea de iarna Bansko este o locatie ideala pentru pasionatii sporturilor de iarna.
Pozitionata la poalele Muntilor Pirin, statiunea – importanta rezervatie naturala, a fost declarata patrimoniu mondial UNESCO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.