Un român cu un CV impresionant a fost condamnat în Italia la 30 de ani de închisoare

0
440
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Un român în vârstă de 48 de ani a fost condamnat de judecătorii Tribunalului din Perdeone la 30 de ani de închisoare pentru că a ucis un bărbat italian. Potrivit Il Gazzettino, Marius Lucian Haprian l-a ucis pe italianul Alessadro Coltro, în vârstă de 48 de ani, pe 24 septembrie 2018. Inițial, procurorul de caz a cerut închisoare pe viață pentru crimă cu premeditare.

Crima a avut loc în spatele unui centru comercial din Fontanafredda, provincia Pordenone, în nordul Italiei. Anchetatorii spun că italianul trebuia să-i aducă românului 15.000 de euro pe care românul să le schimbe în bancnote mari. Însă, când cei doi s-au întâlnit în spatele centrului comercial, românul a scos un pistol Beretta cu amortizor și i-a cerut să-i dea banii.

Pentru că italianul a refuzat să-i dea banii, Haprian l-a împușcat de trei ori în cap. Apoi, după ce victima a căzut la pământ l-a mai împușcat o dată în ceafă și i-a luat borseta cu cei 15.000 de euro.

După crimă, românul și-ar fi ascuns arma într-o groapă, la aproximativ 300 de metri de casa în care locuia. Presa din Italia scrie că Marius Lucian Haprian a fost luptător în Legiunea de Onoare, este absolvent de psihologie și este pasionat de sculptură.

În Italia locuia împreună cu două surori columbiene care dețineau o pizzerie în Procia și unde lucra și el. De asemenea, cu una dintre surori era într-o relație. Femeia este acuzată că l-a ajutat pe român să scape de hainele pline de sânge și ar fi primit 8.000 de euro din suma pe care a furat-o.

Pentru iubita românului, procurorii au cerut doar doi ani de închisoare, pentru că ar fi colaborat de la început anchetei și a dat detalii în timpul procesului de judecată. Românul ar mai avea condamnări și pentru jaf armat, utlizarea de arme în locuri publice și posesie ilegală de arme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.