Retete bucatarie italiana: creveti scampi

0
945
Retete bucatarie italiana: creveti scampi

Retete bucatarie italiana: creveti scampi.  De-a lungul istoriei, pe teritoriul Italiei influentele culturale, inclusiv gastronomice au fost diverse. Radacinile acestei bucatarii se afla in Imperiul Roman care, pe langa cultura si religie, asimilase de la greci si o buna parte a bucatariei. Ulterior, aceasta s-a diversificat ca urmare a comertului cu produse din intreaga lume, inclusiv condimente.

Odata cu invazia araba din sud, in secolul 9, au patruns in Italia ingrediente noi, ca spanacul, migdalele, orezul, zaharul, portocalele si sofranul.
Acestea au fost preluate si integrate in bucataia locala, fiind ulterior preluate si in restul zonelor. In secolul 12, invazia normanda aduce si ea produse specifice, cum sunt codul sarat si deshidratat sau pestele uscat la rece.

Retete bucatarie italiana: creveti scampi

Dupa descoperirea Americii, bucataria italiana s-a modificat, incepand sa semene cu ceea ce cunoastem noi astazi, prin introducerea rosiilor, cartofilor, ardeilor grasi, porumbului, sfeclei de zahar si a curcanului.

Pe langa dezvoltarea a nenumarate preparate populare regionale, bucataria italiana este imbogatita si ca urmare a influentei unor bucatari, cum sunt cei papali, de-a lungul timpului aparand mai multe carti de bucate ce descriau preparatele acestora. In secolul 18, apare prima carte de bucate destinata gospodinelor, care avea ca principale ingrediente: legumele, fructele, diferitele sosuri, carnurile, pestele, cartofii, orezul, porumbul, carnatii, branzeturile si pastele.

Retete bucatarie italiana: creveti scampi

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 25 min
INGREDIENTE
230 g paste
2 linguri unt
1/2 linguriță fulgi de ardei iute
coaja de la o lămâie
50 ml zeamă de lămâie
455 g creveți curățați
3 căței de usturoi tocați
60 ml vin alb
1 legătură pătrunjel proaspăt tocat
200 g parmezan ras (opțional)
sare și piper după gust

MOD DE PREPARARE

Creveți Scampi – pentru iubitorii fructelor de mare avem o rețetă elegantă, extrem de rapidă și gustoasă, regăsite în meniurile restaurantelor de lux. În numai 25 minute avem gata creveți Scampi, pentru 4 persoane.
Fierbe pastele (spaghete, penne, tagliatele – orice ai în casă e perfect, atâta timp cât respecți cantitățile). Scurge-le de apă când s-au fiert și amestecă-le cu 1 lingură de ulei de măsline.

Retete bucatarie italiana: creveti scampi

Topește untul într-o tigaie mare care nu lipește, la foc mediu spre mare. Adaugă creveții, usturoiul mărunțit și fulgii de ardei iute. Lasă-i la făcut, amestecând ocazional, până când creveții devin rozalii – aproximativ 2-3 minute.

Toarnă peste vinul și zeama de lămâie. Asezonează cu sare și piper. Adu ușor la punctul de fierbere, dă de pe foc și adaugă pastele, coaja de lămâie și pătrunjelul tocat.

Se servește imediat, cu parmezan deasupra, dacă dorești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.