Ce poti sa vezi in Republica Moldova. Top 5 locuri frumoase de vizitat

Republica Moldova este o destinatie ideala, ieftina si accesibila pentru cei care vor sa faca o escapada de cateva zile. Iata ce poti sa vezi in Republica Moldova, tara in care, cel mai probabil, te vei simti ca acasa.

0
2515

Republica Moldova este o destinatie ideala, ieftina si accesibila pentru cei care vor sa faca o escapada de cateva zile. Iata ce poti sa vezi in Republica Moldova, tara in care, cel mai probabil, te vei simti ca acasa.

Ce poti sa vezi in Republica Moldova. Elefantul de la Butesti

Elefantul de la Butesti este o formatiune din piatra care atrage curiozitatea turistilor. Cheile Butestiului sunt primele formatiuni geologice salvate de la distrugere, in anul 1984. Atunci a avut loc o miscare ecologista in zona, deoarece exista pericolul distrugerii lor, pentru exatragerea pietrei in cariere.
Denumirea vine de la o stanca care se aseamana cu un elefant care sta din profil. Tot aici, dar in interiorul Pesterei Elefantului, s-au gasit ramasite ale omului preistoric.

Ce poti sa vezi in Republica Moldova. Butuceni, un satuc pitoresc in care timpul a stat in loc

Cei care vor sa inteleaga spiritul autentic moldovenesc, pot face o vizita la Butuceni. Satul se afla la 50 de kilometri de Chisinau. Aici, oamenii sunt ospitalieri, iar peisajul este extrem de colorat, gratie casutelor colorate si decorate intr-un mod traditional.

Ce poti sa vezi in Republica Moldova. Cetatea Soroca

Aflata la 160 de kilometri de Chisinau, cetatea a fost construita la trecatoarea peste Nistru. Se intampla in anul 1499, din porunca Voievodului Stefan Cel mare. Tot la Soroca s-au mai intalnit in 1711 ostirile moldovene, sub conducerea Dimitrie Cantemir si armata ruseasca.

Ñîðîêà – Êðåïîñòü

Soroca este unicul monument de istorie si arta medievala moldoveneasca, ce s-a pastrat integral, asa cum a fost conceput de mesterii zidari.

Ce poti sa vezi in Republica Moldova. Pestera Criva sau „Emil Racovita”

Pestera Criva a fost descoperita in anul 1959, in timpul lucrarilor cu explozibil pentru largirea carierei de gips din zona.
In golurile carstice se afla mai mult de 20 de lacuri, dintre care: Lacul Dacilor, Lacul Verde, O gura de apa, Lacul Albastru, Lacul Dinozaurilor, Lacul Nautilus.
Pestera a fost numita si in cinstea cunoscutului savant, explorator si speolog roman moldovean Emil Racovita. Pestera se intinde pe o lungime de 91 de kilometri, iar aici se afla mai multe labirinturi si galerii, etajate pe 3-4 nivele, sprijinite pe coloane impresionante.

Ce poti sa vezi in Republica Moldova. Hanu’ lui Hanganu

Aflat pe malul Nistrului, in satul Lalova, hanului batranului Sergiu Hanganu ofera multa ospitalitate. Moldovenii, romanii sau turistii straini care vin aici pleaca impresionati de fiecare data. Cei care vin la Hanu’ lui Hanganu se delecteaza cu bucate traditionale: branza de burduf, mamaliga taiata cu ata, iepure la cuptor, dar si nelipsitele placinte moldovenesti sua rachiul moldovenesc. Cei care raman peste noapte au parte de un decor traditional. Cateva odai din cu paturi din lemn, covoare si cuverturi realizate la razboiul de tesut, carti si decoratiuni vechi, dar si o baie moderna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.