Primul caz de infecție cu noul coronavirus în sudul Italiei

0
505
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com
FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

O turistă din Bergamo, care se afla în vacanță alături de prieteni în Palermo, a fost testată pentru coronavirus și a ieșit pozitiv. Este primul caz de coronavirus confirmat în sudul Italiei. Prietenii turistei au intrat și ei în carantină, dar și toate persoanele cu care a intrat în contact.

În Italia, șapte persoane au murit din cauza coronavirusului, iar alte 229 sunt infectate cu acest virus. În nordul Italiei sunt 11 localități în carantină, la intrarea și la ieșirea din aceste zone fiind instituite filtre de poliție.

Premierul italian Giuseppe Conte a acuzat că un spital din Lombardia a încălcat protocoalele. „Este clar că a existat un focar şi că virusul s-a răspândit de acolo. Până acum se știe, a existat management la nivelul unei structuri spitalicești care nu este în întregime în conformitate cu protocoalele prudente recomandate în aceste cazuri, iar acest lucru a contribuit cu siguranță la răspândire”, a declarat premierul Conte.

Italia a devenit cel mai mare focar din Europa. Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto. Autoritățile anunță măsuri severe: au fost închise școli, restaurante, baruri, birouri și trenurile nu mai opresc în localitățile restricționate.

„Am luat măsuri pe care nicio altă țară nu le-a luat. Aceste măsuri trebuie să reducă riscul de contaminare. (…) Protecția civilă a reacționat imediat. Este posibil să fi avut unele scăpări în primele zile, dar am folosit resurse umane și financiare incredibile.

Am impus verificări suplimentare, dar este imposibilă efectuarea unor controale atât de largi încât să-i acoperim pe toți cei care intră în Italia prin toate mijloacele. Asta ar însemna blocarea țării”, a declarat Giuseppe Conte.

În cele două regiuni de risc, Lombardia și Veneto, trăiesc în jur de 200.000 de români, iar în localitățile italiene vizate de măsuri de izolare sunt 8.000 de români.

Premierul a spus că Ambasada României în Italia, consulatele, tot personalul acestora sunt pregătite să ofere ajutor permanent persoanelor care sunt în localitățile izolate din Italia. Din și spre Italia există peste 170 de zboruri pe săptămână.

FOTO: Free-Photos/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.