Un român a dat o spargere în stilul serialului „La Casa del Papel”

0
576
FOTO: Casa de Papel - Netflix
FOTO: Casa de Papel - Netflix

Polițiștii din Bruxelles au reținut doi suspecți că ar fi dat un jaf la Monetăria Regală. Unul dintre cei doi ar fi din România. Potrivit presei belgiene, hoții ar fi furat monede și bancnote care au fost scoase din circulație și nu aveau nicio valoare. Ce a atras atenția este că jaful a fost făcut după un model care apare în serialul „La Casa de Papel”, foarte popular pe Netflix.

În noaptea de joi spre vineri, cei doi suspecți – S.T., 22 de ani, de origine nord-africană și E.B., 21 de ani, român – au furat câteva kilograme de monede și bancnote euro deteriorate și scoase din circulație, ce urmau să fie casate, potrivit jurnaliștilor belgieni de la nieuwsblad.be.

Suspecții nu au reușit să ajungă prea departe și au fost prinși în Pachecolaan. Oamenii legii au descoperit asupra lor câte 5 kilograme de monede și bancnote despre care nu știau că sunt lipsite de valoare. Procurorii cred că există și o a treia persoană care ar fi participat la acest jaf, însă acesta a reușit să se facă nevăzut.

Potrivit polițiștilor, hoții au intrat în clădirea Trezoreriei din Handelsstraat de unde au furat mai mulți saci cu bani. Potrivit purtătorului de cuvânt al Trezoreriei, Francisc Adyns, banii nu aveau valoare.

„Erau unități monetare deteriorate, care nu mai pot fi utilizate. În clădire nu se păstrează monede utilizabile și de aceea credem că tâlharii erau amatori”, a declarat pentru sursa citată Francisc Adyns.

Însă, după audieri, cei doi suspecți au fost eliberați și urmează să se prezinte în instanță pe 5 martie. Cei doi le-au spus polițiștilor că s-au inspirat din serialul „La Casa de Papel”. Aceștia le-au declarat anchetatorilor că au intrat în clădirea monetăriei sub pretextul vizionării unei partide de fotbal și au rămas în interior după ce clădirea a fost închisă pentru public.

Ce nu știau hoții e că Monetăria Regală din Belgia nu mai bate monedă euro din 2017, după ce întreaga activitate a fost mutată în Olanda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.