Referendum in Catalonia. Cum au vazut romanii din Spania imaginile violente din strada

Referendum in Catalonia. Violentele din strada in contextul declansarii unui referendum in Catalonia i-a ingrijorat si pe romanii stabiliti in Spania.

0
1089

Violentele din strada in contextul declansarii unui referendum in Catalonia i-a ingrijorat si pe romanii stabiliti in Spania.
Majoritatea romanilor aflati in Catalonia au marturisit pe retelele de socializare ca au preferat sa stea deoparte de acest conflict. Scene descrise de ei sunt cu adevarat violente.
Iata cateva din marturisirile facute de romanii din Spania.

Referendum in Catalonia: ”Daca nu iesim in gramada suntem bine. S-a ajuns deja prea departe cu tot ce se intampla aici, atatia raniti. Suntem in 2017 cu democratie si libera alegere in tot ceea ce vrem sa facem. Violenta este din partea politistilor, nu a populatiei. Ei sunt pusi pe bataie si capete sparte, maini rupte.”

Referendum in Catalonia: ”Nu e lupta noastra”

Referendum in Catalonia: ”E o stare de tensiune combinată cu frică”

Referendum in Catalonia: ”Eu stau in Sabadell iar aici a fost oribil, oameni batuti, maini rupte, capete sparte si altele. Chiar am vazut un video trimis de un compañero de clasa al fiicei mele unde o directoare a unui colegiu explica cum a fost târâtă de catre politie pe scari dupa care i au rupt degetele unul cate unul intentionat.”

Referendum in Catalonia: ”Speram sa se linisteasca si de maine sa se reia programul laboral sa nu se continue violenta sa nu stam cu frica ca ne trimitem copiii la scoala si ne vin batuti acasa. Aici in Sabadell nu a fost liniste.”

Peste 800 de persoane au ajuns ranite, dupa ce fortele de ordine din Spania au intervenit in multimea care isi dorea sa ajunga la urnele de votare.
Din informatiile actuale, nu exista niciun roman prin persoanele care au fost ranite in atacurile violente din strada.

Conflictul a izbucnit duminica, 1 octombrie, atunci cand aproape 5 milioane si jumatate de catalani au fost chemati la vot. Acestia urmau sa voteze intr-un referendum care solicita independenta fata de Spania. Referendumul a fost organizat de autoritatile regiunii, in timp ce Guvernul de la Madrid considera initiativa ca fiind neconstitutionala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.